Hyvää tietää

Hyvää tietää

Ennen varauksen tekemistä

 • Ajattele kunnolla auton vuokrauksen tarkoitus ja kuinka pitkäksi ajaksi ajoneuvoa tarvitset, sillä auton valinta on helpompaa. Esimerkiksi, jos 5 hengen perhe tavaroineen halua lähteä useammaksi päiväksi matkalle, siis 4:llä ovella pieni auto ei tietenkään ole tarpeeksi iso. Sopivan ajoneuvon valinnassa kysy rohkeasti neuvoa myyntineuvojaltamme.
 • Tutustu vuokrausehtoihin huolellisesti. Eri yrityksien vuokrausehdot ovat usein erilaisia, joten vuokralle ottajan kannattaa ottaa selville asianomaisista vuokrausehdoista hänen sekä vuokraamon oikeutensa ja velvoitteensa.
 • Tutustu vuokraamon voimassaolevaan hinnastoon. Yleensä autovuokraamot pidättävät oikeutensa muuttaa ja täydentää hinnastojaan siitä etukäteen ilmoittamatta.
 • Autojen vuokrahintojen lisäksi lue huolellisesti myös lisäpalvelujen sekä –varustuksen hinnat. Jokaisessa vuokraamossa lasketaan etukäteen valmiiksi jo autovuokrauksen päivähintaan sisältyvät palvelut sekä lisäpalvelut. Kysy rohkeasti myyntineuvojalta neuvoja voimassaolevasta hinnastosta sekä lisäpalveluista välttääkseen väärinkäsityksiä maksuehdoista.
 • Jos toiveenasi on matkustaa vuokra-autolla, opettele vuokraamon ajoneuvoille asetetut lisämaksusta vapaat ajokilometrit. Näin voit paremmin arvioida vuokra-ajan optimaalista pituutta.

Vuokrasopimuksen tekemisen aikana

 • Tarkista auton kunto. Sopimuksen laatimisen aikana täytä lomake autossa havaituista puutteista, näin vältät mahdollisia väärinkäsityksiä asiasta tulevaisuudessa. Yleensä lomakkeella on erillinen kenttä, johon vuokraamon edustaja merkitsee näkyvissä olevat naarmut, lommot yms. ja vahvistaa tietojen paikkaansapitävyyttä allekirjoituksellaan. Mikäli auton palauttamisen aikana ilmenee aikaisemmin huomaamatta jääneitä puutteita, joita ei ole merkitty lomakkeeseen, siis yleensä vuokralle antaja on oikeutettu perimään siitä korvausta.
 • Anna vuokraamon edustajan esitellä vuokra-autoa. Jos vuokrattava auto on vieras ja tottumaton, on hyvää, jos asiantunteva ihminen esittelee auton osia, jotka saattavat johtaa harhaan.
 • Varmistu, että ajoneuvossa on kaikki tarvittavat pakolliset hätäapuvarusteet (ensiapulaukku, palosammutin, varavanne, työkalut ym.), koska jos tarvitset niitä vuokra-ajalla, on olennaista, että pystyisit ratkaisemaan pienen onnettomuuden itsenäisesti ja pikaisesti, koska vuokraamon edustaja saattaa olla kaukana ja avun saapuminen viivästyä.
 • Jos matkustat vuokra-autolla ulkomaalla, on olennaista selvittää kaikki ajoneuvon voimassaolevat vakuutukset. Kysy voimassaolevasta vakuutuksesta myyntineuvojalta. Epämukavuuksien välttämiseen suosittelemme hankkia auton yhteydessä kaikki tarvittavat kartat, GPS-laitteen ym.
 • Kysy myyntineuvojalta ajoneuvon palauttamisesta. Eri vuokraamoissa on eri sääntöjä auton palauttamisesta, joten jossain vuokraamossa edellytetään auton pesua ennen palauttamista, auton tankin täyttämistä yms. Jos selvität ajoneuvon palautusehdot mahdollisemman tarkka, voit suunnitella paremmin myös autoon liittyviä kustannuksia.
 • Sovi myyntineuvojan kanssa ajoneuvon noutamisen ja palauttamisen paikoista. Useat vuokraamot tarjoavat lisämaksusta mahdollisuutta ottaa auto käyttöösi muuallakin, kuin heidän toimistossa. Se saattaa olla tarpeellista, jos suunnittelet matkaa isolla tavara- tai henkilömäärällä.
 • Autoa palauttaessasi kiinnitä huomiota aikaan. Yleensä 10 minuuttia voi olla lyhyt aika. Jos vuokraamossa on asiakkaan kanssa ajasta sovittu, siis vuokraamon edustaja ei saa myöhästyä sovittuun paikkaan. Eli noudata tarkka sovittua palauttamisen aikaan ja tarvittaessa soita vuokraamoon ja tarkista aika. Siitä on hyötyä myös kustannuksiesi kannalta, koska vuokrasopimus säätää palauttamisen ajasta ja jos olet myöhässä, Sinulta voidaan periä lisämaksuja.

Varaa vuokra-auto